Download onze gratis inspiratiegids
August 28, 2022
Wat is het verschil tussen zeefdruk en transfer?

BeBoomerang geeft uitleg.

Welke druktechnieken zijn er?

Wat is mogelijk voor gepersonaliseerde bedrijfskleding? Het aantal mogelijke druktechnieken om te personaliseren, is bijzonder groot. Elke techniek heeft zijn eigen toepassingsmogelijkheden met bijhorende voor- en nadelen. Voor de lange levensduur van jeis het belangrijk om goed na te denken over de aangewezen druktechniek.

Eigenlijk begint het nadenken over druktechnieken voor het personaliseren al bij de keuze van je logo. Vervolgens hebben de grootte van het logo en het aantal kleuren hebben een impact op de aangewezen druktechniek.

Logo

Wanneer je een logo hebt met bijvoorbeeld vijf kleuren, dan zijn de kosten voor kleine aantallen relatief hoog.

Voor grotere oplagen wegen deze hogere instel kosten veel minder door. Bij borduren en transferdruk rekenen we per vierkante centimeter. Dat is natuurlijk handig als het een klein oppervlak is.

Bedrukkingsmogelijkheden:

  • Borduren: borduren is uitermate geschikt voor je bedrijfskleding. Je krijgt een duurzaam, kleurvast en eindresultaat. Je logo wordt met andere woorden vertaald naar een borduurkaart. Deze kaart geeft de borduurmachine de juiste instructies voor het aantal steken en kleurgaren.
  • Zeefdruk: zeefdruk is de meest gebruikte bedrukkingstechniek voor grote aantallen bedrijfskleding. Per kleur belichten we de afbeelding in een zeef. Deze zeef spannen we op de kleding, waarna de inkt onder druk wordt aangebracht. Per kleur moet er een zeef worden aangemaakt. Dat betekent dat bij grote aantallen zeefdruk ideaal is voor je bedrukte kleding!
  • Transferdruk: transferdruk is ten eerste ideaal voor kleine aantallen. ten tweede zijn voor elk kledingstuk wijzigingen mogelijk. Bijvoorbeeld voor namen bedrukken is dat heel handig. We brengen de opdruk op een stuk transferpapier aan. Het ontwerp snijden we per kleur uit op speciale folie en vervolgens brengen we het op de kleding. Met een pers op hoge temperatuur bedrukken we de kleding en het papier tegen elkaar.
  • Sublimatie: Op deze wijze gaat een stof van vaste fase direct naar gasvormige fase. De print wordt als het ware ingebakken in de oppervlakte van het materiaal zelf. Bij bedrijfskleding zal de sublimatiedruk niet sneller slijten dan het textiel zelf. Vooral sportshirts sublimeren we vaak, maar sublimatie kan alleen op wit polyester.

Wil je hier meer over weten of de verschillen komen bekijken? Neem contact op!


Latest news